Mijo Marić novi je predsjednik HSK-a

Hrvatski svjetski kongres

Hrvatski svjetski kongres je na tiskovnoj konferenciji, 2. ožujka u velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika, mnogobrojne nazočne hrvatske medije upoznao sa zaključcima radnog dijela sastanka Središnjeg odbora HSK-a.
Glasnogovornik Kongresa Šimun Šito Ćorić istaknuo je promjene u glavnom vodstvu HSK-a. Za novog predsjednika izabran je Mijo Marić iz Njemačke koji tu funkciju preuzima nakon Josipa Ante Sovulja, koji će od sada biti glavna poveznica Kongresa i političkih struktura Hrvatske. Za glavnoga tajnika imenovan je Stjepan Asić iz Australije, a Antonio Sammartino iz Italije obnašat će dužnost potpredsjednika HSK-a za Europu. Za ravnatelja Hrvatskih svjetskih igara izabran je Franjo Pavić. Mediji su izviješteni i o dobrom prihvaćanju Zakona RH o Hrvatima izvan Hrvatske ukoliko se on bude pravodobno primjenjivao.
-Zakon je dobar no sve ovisi o onima koji će ga i na koji način primjenjivati. Kao jedan od zaključaka istaknuo bih i početak priprema za organizaciju Hrvatskih svjetskih igara 2014., korištenje mrežne stranice HSK-a www.crowc.org, razvijanje suradnje HSK-a s Hrvatskim narodnim saborom BiH, razvijanje projekata prema EU te velike probleme u glasovanju Hrvata izvan domovine, jer to je veliki problem i dosadašnji način zasigurno nije dobar – istaknuo je Šito Čorić.

Na tiskovnoj konferenciji predstavljena je knjiga „Povijest američkih Hrvata“urednika dr. I. Čizmića u nakladi HSK-a. Tom su prigodom uručena i Kongresova priznanja zaslužnim pojedincima iz društveno-političkog života za povezivanje domovinske s izvandomovinskom Hrvatskom, te podupiranju projekata HSK-a. Ove godine dobitnici su: Katarina Fuček, Ivan Bagarić, Petar Barišić, Ivan Čizmić i Jure Strika.
Na kraju tiskovne konferencije  predstavljen je i novi netom završeni film-mjuzikl o fenomenu Međugorja Jedna žena- pričao ljubavi Kraljice mira, koji je 26. veljače premijerno prikazan u Solothurnu. Autor teksta i glazbe je fra Šimun Šito Ćorić, a u njemu sudjeluje i trideset pjevača iz Hrvatske. Zlatni runolist/ Das goldene Edelweiss za izvedbe u filmu koji dodjeljuje Roemish-katolische Synode iz Solothurna u Švicarskoj dobili su Danijela Martinović, Zlatan Stipišić Gibonni , Dado Topić, Sanja Marin, fra Šito Ćorić, Marija Sekelez, Goran Milić , Ivica Murat i Ansambl Lado.

Pogledajte fotografije ovdje

Ivana Rora

Facebook komentari ()


 

Komentari 

 
#5 Mi Hrvatidragutin vardaj 2012-03-22 22:52
Mali ali veliki Narod, Hrvatski!
Mladi, ali veliki Hrvat Mio!
Mladi Hrvat Mio,sposoban! Upravo to nam treba! Ali ima li nas još? sigurno nas ima, samo gdje smo,- pa tu smo - Mio nam je to dokazao!
Dokažimo našu građansku odgovornost u izgradnji mlade hrvatske demokracije,na čelu s novo izabranim predsjednikom HSK, gospodinom Miom Marićem!

Dragutin Vardaj
HSK u Belgiji
Citat
 
 
#4 Čestitke i potpora Miji MarićuBradić Ivan 2012-03-05 15:11
Znam da će Mijo Marić dati puno sebe Hrvatskom Svjetskom Kongresu, a očekujem od svih Hrvata svijeta, članova HSK-a da daju samo mali dio sebe Miji i čelništvu HSK-a kako bi Kongres bio uspješniji. Čestitke novoizabranom čelništvu i uspješan rad. Ivan Bradić Zajednica Hrvata u Makedoniji.
Citat
 
 
#3 Čestike Miji Mariću i HSK-uAna Bedrina 2012-03-04 13:41
Čestitam mladom i vrijednom Miji Mariću, koji je svojim kreativnim i domoljubnim projektima zavrijedio biti zastupnikom najpoznatije iseljeničke organizacije HSK-a. I realatvino je blizu ddomovini Hrvatskoj. Njemu i svima u Upravnom odboru zelim plodnu suradnju među Hrvatima diljem svijeta i posebno s matičnom domovinom, Umornom i napaćenom Hrvatskom, za njezin rast i boljitak. Ana Bedrina- Pula
Citat
 
 
#2 Puno uspjehaTolic 2012-03-03 12:34
Srdacne cestitke Miji Maricu i novo izabranim clanovima te sve najbolje zelje za uspjesan rad!
Citat
 
 
#1 RE: Mijo Marić novi je predsjednik HSK-aPetrovic 2012-03-03 10:06
Iskrene čestitke novoizabranom presjedniku HSK Miji Mariću,koji je svojim dosadašnjim aktivnostima dokazao da zaslužuje biti izabran. Također čestitke i ostalim novoizabranim čelnicima HSK. :-)
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi