Hrvatska zajednica zajedno s jedriličarima na SP-u u Australiji

Hrvatski svjetski kongres

Na nedavno završenom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Perthu - Zapadna Australija, od 5. do 18. prosinca, hrvatski jedriličari zauzeli su 13. mjesto među 79 zemalja natjecatelja. Uz jednu brončanu medalju ostvarili su šest olimpijskih normi u natjecanju za nastup na Olimpijskim igrama 2013.
Do sada je odlučeno osam olimpijaca: Tina Mihelić u laseru radialu; Tonči Stipanovic u laseru; Ivan Kljaković Gaspić u finnu; Igor Marenić i Šime Fantela u 470; Pavle Kostov i Peta Čupać u 49; Luka Mratović na dasci. Nastup i natjecanje mladih jedriličara budno je praćeno od hrvatske zajednice Zapadne Australije koja ih je počastila raznim večerama, nastupima i sveopćem prijateljstvu, učinivši njihov dvotjedni boravak što udobnijim.
U samom lučkom gradu Fremantlu, svaka od zemalja sudionica na natjecanju imala je svoj šator, štand, pa tako i hrvatska reprezentacija. Štand je dnevno posjećivan od znatiželjne publike. Bila je to prigoda promocije Hrvatske na ovim prostorima.
Glavni organizator njihove posjete, to jest nocista, odnosno prijema, organiziran je od Generalnog konzulata RH na čelu s generalnim konzulom Hrvojem Petrušićem te uz potporu Odbora Hrvatskih klubova Zapadne Australije.
Evo što su naše djevojke klasa 470 izjavile tijekom natjecanja:
Enia Ninčević i Zupan Romana bile su zadovoljne s promjenljivim vjetrovima zapadno-australske obale, kažu, dosta slične vjetrovima Jadrana. Bilo je i malih ozlijeda, ali sve je prošlo u redu.
Za svaki slučaj mogli su uvijek računati na poznatog Fremantle doktora, kako se ovdje od miline naziva jugo-zapadnjak koji ljeti, obično oko podne, ohladi grad i okolinu od velike žege.

Facebook komentari ()


 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi