Ženska vokalna skupina Valovi proslavila je desetu obljetnicu osnutka

Hrvatski svjetski kongres

Nakon što su bile dio glazbene grupe Hrvatskih katoličkih sveučilištaraca članice Valova ponovno su se okupile 2001. godine te su odlučile opet pjevati skupa kako bi širile  glazbenu kulturu Hrvatske, domovine njihovih predaka. Od 2002. godine posvetile su se pjevanju „a capella", približavajući se klapskom stilu pjevanja. Članice vokalne grupe su kćerke hrvatskih iseljenika, koji su prisilno napustili svoju zemlju za vrijeme rata. One su odrasle s uvjerenjem da je Hrvatska njihov drugi dom i kroz pjesmu joj pokazaju svoju ljubav.

Ove godine proslavile su desetu obljetnicu osnutka pripremivši koncert 3. prosinca 2011. na kojem su pokazale svoje umjetničke kvalitete, ljepotu glasova i humor koji ih uvijek prati.

Članice Vokalne skupine Valovi su:

Prvi sopran: Cecilia Fernandez Šarić
Drugi sopran: Daria Trošelj, Karina Jerković
Prvi alt: Vlasta Jurić, Jelena Nadinić, Valeria Fernandez Šarić
Drugi alt: Silvia Detelic, Stella Hubmayer

Njihov dirigent je majstor Javier Zentner, redatelj, skladatelj i glazbeni argentinski aranžer.

Repertoar se sastoji od klapskih, folklornih i narodnih pjesama na hrvatskom i španjolskom jeziku s aranžmanima Mojmira Čačije, Rajimira Kraljevića, Olje Dešić, Joška Ćalete, Javiera Zentnera i drugih.

Klapa BA, njihovi dragi prijatelji, uveličali su slavlje Valova ljepotom svojih glasova.
Pjesme su bile popraćene fotografijama Hrvatske i  fotografijama iz djetinjstva članica skupine Valovi.

Publika je u predivnim izvedbama pjesama uživala u umjetničkom, elegantnom i intimnom prostoru u Foro de las Ciencias y las Artes grada Vicente Lopez.

Facebook komentari ()


 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi