U australskom Perthu održat će se Svjetsko prvenstvo u jedrenju

Hrvatski svjetski kongres

U Perthu se od 3. do 18. prosinca 2011. godine održava Svjetsko prvenstvo u jedrenju (Perth 2011 ISAF Sailing World Championship). Natjecanje se održava na regatnim poljima ispred luke Fremantle. Svjetsko prvenstvo je ujedno kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Londonu slijedeće godine. Organizator očekuje za vrijeme natjecanja blizu pola milijuna posjetitelja. U Perth dolazi kompletna hrvatska reprezentacija koju će u Australiji predstavljati 25 jedriličara i jedriličarki u devet od deset olimpijskih disciplina.

Oko 1200 jedriličara s 850 jedrilica iz oko 60 zemalja svijeta jedrit će na Svjetskom prvenstvu svih olimpijskih klasa. U igri su svjetske medalje, ali i 75 % olimpijskih normi za London 2012.

Konzulat Republike Hrvatske u Perthu je u stalnom kontaktu s Hrvatskim jedriličarskim savezom (HJS), pomogao je u pronalaženju smještaja uz nesebičnu pomoć obitelji iz hrvatske zajednice (Botica, Oroz, Kresoja, Yagmich i Kalić), te ostalim logističkim poslovima. U suradnji s hrvatskim poslovnim ljudima u Perthu (Vidović, Šiljeg, Duratović, Mirović, Pivac, Višić, Kraševac), prikupljene su donacije koje su omogućile da KRH rezervira svoj prostor u kojemu se pruža mogućnost prezentacije Hrvatske, HJS, te veza između ZA i RH (poslovni odnosi,  nastup gradova prijatelja i slično). Imajući u vidu prošlogodišnji izuzetno uspješan nastup RH na Perth Royal Showu, smatramo ovaj projekt odličnom prigodom za novu i drugačiju promociju i daljnju potvrdu ugleda RH na ovim prostorima. Informacije o natjecanju mogu se vidjeti na internetu na web stranici: www.perth2011.com

Nastup hrvatskih jedriličara na ovom prvenstvu ima punu potporu Australsko-hrvatskog kongresa.

Facebook komentari ()


 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi