Knjiga Hrvatski identitet

Hrvatski svjetski kongres

Hrvatski identitet - nova knjiga objavljena u nakladi Matice hrvatske donosi radove osamnaestero hrvatskih autora bliskih ovoj problematici, koji progovaraju o različitim aspektima nacionalnog identiteta – od njegova definiranja, krize i očuvanja do promocije i redefiniranja prilikom ulaska u EU.
Riječ je o najobuhvatnijem djelu takve vrste objavljenom u samostalnoj Hrvatskoj, koje donosi rezultate znanstvenih istraživanja ali i autorska promišljanja o hrvatskom identitetu. Simboličan je i trenutak njezina nastanka – u dvadesetoj godišnjici hrvatske državnosti te uoči punopravnog članstva Hrvatske u Europskoj uniji, što će zasigurno pridonijeti zanimanju za ovu knjigu.
Urednici izdanja su Zorislav Lukić i Božo Skoko, a autori priloga su: Josip Bratulić, Slaven Letica, Ljubomir Antić, Božo Skoko, Tonči Matulić, Ranko Matasović, Mladen Klemenčić, Davorin Rudolf, Jure Vujić, Ante Stamać, Tuga Tarle, Sanja Nikčević, Frano Prcela, Ivan Markešić, Tomislav Šola, Vladimir Peter Goss, Feđa Vukić i Nikola Albaneže. Knjiga je zbornik radova sa znanstvenog skupa posvećenog hrvatskom identitetu, koji je održan u Zagrebu u svibnju 2009.

Na predstavljanju knjige, 26. listopada u Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu, govorili su doc. dr. sc. Božo Skoko, akademik Stjepan Damjanović, prof. dr. sc. Sanja Nikčević i Zorislav Lukić.

www.matis.hr

Facebook komentari ()


 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi