HSK u Brazilu zaželio dobrodošlicu rukometašicama

Nacionalni Kongresi

Rukometašice Hrvatske bile su ugodno iznenađene kada su na trećem katu hotela "Liau" dočekane porukom na zidu, na našem jeziku "Dobro došli u Brazil". Dalje u tekstu pisalo je: "Hrvati iz Brazila žele vam uspješan nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu", a u potpisu: Hrvatski svjetski kongres, Brazil, Sao Paulo.

- Nisam ni znao da u Sao Paulu živi petstotinjak Hrvata. To su uglavnom djeca naših iseljenika. Evo, nama je pri usluzi gospođa Tatjana koja je treća generacija Hrvata. Inače je rođena u Argentini i prilično dobro razumije i govori hrvatski. Tu nam je pri ruci i Vladimir, također porijeklom Hrvat - rekao je Vladimir Canjuga, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

I dok se naši Hrvati u Brazilu zanimaju za ovo prvenstvo, domaćini baš i nisu zainteresirani za prvo svjetsko rukometno prvenstvo u Južnoj Americi. U Sao Bernardu, gradu u kojem se igraju utakmice naše skupine, nema niti jednog plakata.

- Kod nas se igra rukomet? Nemam pojma. I da znam, ne bih išao. Ovdje je samo nogomet sport koji se prati - rekao nam je jedan ovdašnji mladić.

Uvodnu utakmicu prvenstva igrali su Brazil i Kuba (37:21). U dvorani koja prima 11.000 gledatelja došlo ih je 4500. U najmanju ruku čudno s obzirom na to da Brazil ima reprezentaciju koja može čak do četvrtfinala. Još je čudnije što nijedna brazilska televizija nije prenosila utakmicu. Prednost je dobio teniski meč u kojem je igrao Ricardo Mello, te derbi ženske odbojkaške lige na kojem je bilo 10.000 gledatelja.

- Izbor Brazila za domaćinstvo nije bio baš pun pogodak. Ovdje će dvorane biti prazne, a prva dva dana nije radila služba za akreditiranje zbog tehničkih problema. Bojim se da će takvih problema biti još - rekao je Anders Bramming, novinar The Copenhagen Posta, jedini danski novinar u Brazilu.

www.sportal.hr

Facebook komentari ()


 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi