Bar Croata dobio nagradu

Nacionalni Kongresi

U subotu, 29. listopada održano je u Aluminéu, u pokrajini Neuquén, dodjeljivanje državne nagrade Zlatni Lanin Udruge za umjetnost, kulturu i komunikacije Patagonije (APACC) za radio i televizijske programe širom zemlje. Hrvatski radijski program Bar Croata dobitnik je prve nagrade.

Braco Hercigonja je u ime tima Bar Croate primio nagradu koju za radio i televizijske programe širom zemlje dodjeljuje APACC. Peto izdanje državne nagrade Zlatni Lanin prvi je put održano u gradu Aluminéu u pokrajini Neuquén, gdje je živio i ostavio svoje tragove "Bijeli načelnik Patagonije", poznati hrvatski doseljenik Ivan Benigar.
Tim Hrvatskog radija Bar Croate čine: Javier Santich, Ana María Sonjic, Iván Grbac, Laura Schneider Covacevich, Jorge Vukovic, Carlos Bukovac i Lelio Milicic.

Na kraju svake godine, početkom mjeseca prosinca, Bar Croata slavi godišnjicu i pokrenuo je godišnju nagradu za Hrvate u Argentini: "Hrvatski identitet" (tri bronce, dva srebra i jedno zlato) za istaknute osobe u hrvatskom narodu.
Duh prijateljstva triju osnivača iz 2005. godine - Iván Grbac, Javier Santich i Jorge Vukovic -nastavlja se i danas svakog petka u 19 sati, kada počinje sastanak za radijskim stolom, mjestom susreta za prijatelje hrvatske zajednice.

www.matis.hr

Facebook komentari ()


 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi