Argentina

Fra Stjepan iz San Blasa

Nacionalni Kongresi

U srijedu 24. travnja 2013. u gradu San Blasu, smještenom na jugozapadu provincije Buenos Aires, proživljavali su se trenuci ispunjeni najdubljim osjećajima i sjećanjima na svećenika Estebana Stjepana Gregova, preminulog prošle godine, koji je učinio mnogo za to mjesto koje je odabrao za gradnju crkve i kapelice na franjevačkom zemljištu.

 

U Argentini izabrani predstavnici za Savjet Vlade za Hrvate izvan RH-a

Nacionalni Kongresi

argentinaizbori2Nakon provedenih izbora u kojima je sudjelovalo više od četrdeset hrvatskih institucija, udruga i skupina koje djeluju posvuda u Argentini, a koji su sudjelovali putem interneta ili izravno na izborima, poznata su dva predstavnika za Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a koji će predstavljati hrvatske iseljenike koji žive u Argentini.

 

Hrvatski matematičar osvojio zlato na matematičkoj olimpijadi

Nacionalni Kongresi

Domagoj Ćevid (17), učenik trećeg razreda zagrebačke V. gimnazije, postigao je najbolji rezultat Hrvatske u 20 godina natjecanja

matematicariHrvatski matematičari još jednom su pokazali svoje izvrsno znanje, a prvi put otkad se hrvatski predstavnici natječu na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi jedan od naših predstavnika osvojio je zlatnu medalju.

   

Novo čelništvo Međudruštvenog odbora hrvatskih udruga i ustanova u Argentini

Nacionalni Kongresi

argentina sastanak2U nedjelju 9. lipnja 2012. održana je Izvanredna skupština Međudruštvenog odbora hrvatskih udruga i ustanova u Argentini - Unión de Asociaciones Croatas de la República Argentina UACRA u Buenos Airesu
Skupština je održana u prostorijama Hrvatskog doma - Hrvatskog centra, a nazocili su predstavnici sljedecih ustanova i udruga:

 

U spomen na veterane i pale borce hrvatskoga podrijetla u Falklandskom ratu

Nacionalni Kongresi

Falklandski rat (rat za argentinske Malvine) ili Rat za Južni Atlantik vodio se između Republike Argentine i Ujedinjenog Kraljevstva na Falklandskim otocima, na otoku Južna Georgija i na otočju Južni Sandwich. Rat je započeo 2. travnja 1982. iskrcavanjem Argentinaca na otočje, a završio je 14. lipnja 1982. argentinskom predajom u Puerto Argentino (Stanley); time je Ujedinjeno Kraljevstvo ponovno preuzelo vlast nad otočjem.
   

Stranica 1 od 2